Select Page

Az ásvány karkötő egy sokoldalúan használható, stílusos ékszer és ez nem  rejtély azok számára, akik stílusosan szeretnének felöltözni. Egy érdekesebb stílus létrehozásának tippjei közé tartozik az egyszerűség, a kényelem, az egyensúly és a harmónia keresése. Még az is lehetséges, hogy remek összhatást sikerül elérnünk  kizárólag alapdarabok felhasználásával. Megjelenésünknek az utolsó simítást megadhatjuk egy ásvány ékszerrel mint kiegészítővel vagy több ékszer kombinációjával. Nyugodt szívvel kísérletezhetünk e kiegészítők használatával.

Ez a karkötő modell,  E férfi karkötő néhány szezonnal ezelőtt igazi divattá vált Európában. 

Jelenleg Magyarországon is már erős trend és az elmúlt hónapokban egyre nagyobb népszerűségnek  örvend a férfiak körében. 

Csak nézd meg a divatmagazinokat, a kifutókat és általában a hírességekek világát. De ez a tendencia az utcákon is jelen van, és manapság már nem nehéz találni ilyen típusú karkötőt viselő férfiakat.

Ásvány karkötők típusai

Készülj fel arra, hogy a karkötőd kiválasztása során sokféle lehetőséggel fogsz találkozni. A kövekből vagy gyöngyökből álló karkötők, a stílusuktól és a használt anyagoktól függően különféle típusúak lehetnek, . Néhányan rusztikusabbak, mások  elegánsabbak, kifinomultak.

A fából készült golyók is kaphatók, amelyekkel nagyszerűen kombinálhatók, a fém, kristály és a természetes kövek, például jáspis, hematit és ónix.

Ezenkívül a karkötők megjelenését színesíteni lehet különféle formájú, anyagú és színű medálokkal és köztesekkel. A Buddha fejtől a  hamsa  (Fatima keze) medálon át a legkülőnfélébb jelekig és szinbólumokig felhasználhatók ezek a kiegészítők az ásvány karkötő egyedivé formálásához.

Karkötő mérete, szorossága szerint választhatunk kezünkre simuló karkötőt vagy a lazán csúszkáló, lötyögő modellek közül is.

Azok számára, akik még mindig csak ismerkednek ezzel a divattal, ajánlott olyan állítható karkötőket keresni, amelyek lehetővé teszik, hogy ezeket az ékszereket nagyobb kényelemmel viselje a csuklóján.

Egy másik tipp azoknak szól, akik aktív életet élnek és szeretnek sokat strandolni, fürdeni vagy medencézni, és nem akarják levenni a karkötőt: Ők inkább az ellenállóbb anyagokból, például nejlonból készült modelleket részesítsék előnyben, amelyek megakadályozzák az alapanyaguk gyors sérülését és romlását.

Ásvány karkötő használatának módjai

Ha már elkötelezett ásvány karkötő rajongó vagy és szeretnéd a megjelenésedet időről időre változatosabbá tenni, akkor ennek a legjobb módja az, ha az alapdarabok és a kiemelt kiegészítő kombinációjának viselését tervezed.

Az ásvány karkötők esetében a legmenőbb dolog, ha egyszerre több karkötőt viselsz, és így szembetűnőbb hatást érsz el.

Azok számára, akik még csak most kezdik használni ezt a tendenciát, jó tipp az, hogy próbáljanak ki egy fagolyós modellt, amely amellett, hogy rusztikusabb megjelenésű, meglehetősen sokoldalúan használható a legkülönfélébb mindennapi élethelyzetben. Hétköznapi megjelenésünk során jól állnak, és formálisabb alkalmakkor is jól használhatóak.

Ha aktív társasági életet élsz és a farmernadrágos, pólós megjelenést kedveled válaszd a fagolyós, rusztikus köves karkötőket, 

Ha számodra fontos a stílusos és egyben elegáns megjelenés, válassz a megjelenésedhez passzoló, visszafogott eleganciát sugárzó ásvány karkötők közül. Jó döntés ehhez semleges színeket választani, mint például a fekete, szürke és barna

Ebben az esetben érdemes a karkötők legvisszafogottabb, legdiszkrétebb modelljeit választani, és kombinálni egy azonos stílusú órával.

Ha már azok közé tartozol akik otthonosan mozognak a karkötők sokszínű világában, és már többféle modellt kipróbáltak, mit szólnál ahhoz, ha egy kicsit tovább mennénk a kísérletezésben és a stílusok konbinálásában?

Az ásvány kövekből készített karkötők kombinálása még érdekes lehet más anyagokkal, például bőrrel és fémmel társítva és így hihetetlen hatást keltve.

Ne feledd, hogy a karkötők a megjelenésed szerves részét képezik, és harmonizálniuk kell kell a többi ékszereddel, kiegészítőddel és ruhadaraboddal.

Kombinációk más kiegészítőkkel

Azok számára, akik már otthonosan mozognak a különböző karkötők kombinálásában, jó ötlet, ha elkezdik használni a karkötőket más, ugyanolyan mintázatú kiegészítőkkel, mint például szemüveg, öv és karóra . És igen, viselhetünk karórákat és karkötőket együtt akár az egyik vagy akár külön mindkét karunkon!

A karkötő viselésének szempontjából nincs jó vagy rossz karunk. Azok, akik például egy órával kombinálva akarják használni az adott darabot, kipróbálhatják a csukló cserét egy-egy kiegészítő segítségével. Ha színes az óránk, akkor választhatunk egy ilyen színű karkötőt. Így kiegészítik és kiegyensúlyozzák egymást és a megjelenésünket.

De semmi sem akadályoz meg abban, hogy ugyanazon a karunkon viseljük a darabokat, mivel az egymás melletti kövekkel ellátott karórák és karkötők nagyon jól működhetnek. Ennek a kombinációnak nyugodtabb és nagyon modern érzése van, de formálisabb helyzetekben is alkalmazható.

Ehhez válasszunk az órához hasonló színű köveket, amelyekkel igy könnyebben elérjük a megjelenésünk harmóniáját, és diszkrétebb és klasszikusabb kapcsolatot teremtenek. A sötétebb ásványgyöngy karkötők még kifinomultabb megjelenést kölcsönözhetnek a megjelenésünknek.

Ha egy merészebb hatást kívánunk elérni, akkor egy személyesebb megjelenés érdekében válasszunk egy olyan ásvány karkötőt, amelynek színei markánsabbak, mint az óráé, és gyönyörködjünk a színek és a textúrák kontrasztjában.

Egy kis inspiráció

Ha még mindig bizonytalan vagy  a kiegészítők választásában, és abban, hogy melyik ásvány karkötőt szeretnéd viselni, próbáld meg megfigyelni azokat a férfiakat, akik már beillesztették ezeket az ékszereket a mindennapi életükbe. Ez nagyon jó módja annak is, hogy figyelemmel kísérjük a trendeket.

A teljesség igénye nélkül felsorolunk olyan ismert férfiakat akik előszeretettel viselnek ásvány karkötőket.

Nagyon valószínű, hogy a csuklójukon legalább egy, de néha több karkötőt is láthatunk!

Magyarországon az egyik legismertebb Majoros Péter “Majka” zenész, műsorvezető .

Hajós András zenész, műsorvezető, Kowalsky meg a Vega együttes tagjai,

Ezeknek a férfiaknak a jellemzője, hogy mindannyian a laza stílus képviselői, ugyanakkor szeretik a jó órákat és rajonganak a divatért. Nem véletlen, hogy gyakran láthatóak divatbemutatókon, és a nagy márkák szerelmesei. 

Szekrényükben modern és sokoldalú darabok találhatóak, és nem hiányoznak olyan kiegészítők, mint a nyakláncok, szemüvegek és az ásvány karkötők.

További híres férfiak, akik inspirálhatnak a saját stílusod összeállításában, Johnny Depp színész, David Beckham volt focista, Keith Richards zenész,

Ha cikkünkkel felkeltettük az érdeklődésedet a karkötők iránt és szeretnél többet megtudni? Gyere és nézd meg webáruházunk ásvány karkötő kínálatát

 

Ez a cikk is érdekelhet:

A keresőoptimalizálás jelentősége az ipari vállalatok számára