Select Page

Gyakori kérdések

» Mik a vegyestüzelésű kazán előnyei?
Elsősorban a nagy tűztér és nagyméretű tűztérajtó, így szinte bármekkora méretű tüzelőanyag könnyen behelyezhető.

» Miért előnyös a nagy tűztér?
Mivel a nagy tűztérbe egyszerre több tüzelőanyagot lehet behelyezni, a kazánt ritkábban kell megrakni, illetve nagyobb méretű tüzelőanyaggal is lehet fűteni.

» Miből áll egy kazán?
A kazán legfontosabb részei a kazántest, annak burkolata, a tüzelőajtó, a hamutér, a rostély és a különböző tartozékok, mint például a szükséges biztonsági berendezések.

» Milyen tüzelőanyagokkal fűthetek?
A leggyakrabban használt tüzelőanyagok közé tartozik a tűzifa, a fabrikett, a pellet, a szalmabrikett, a szalmabála, a barnaszén és a feketeszén. Az ideális tüzelőanyag függ az adott kazán típusától, illetve a tüzelőanyag tárolására biztosítani tudott hely méretétől.

» Szükségem lesz puffertartályra is?
Amennyiben kazánja több energiát termel óránként, mint amennyire háztartásának szüksége van, szüksége lesz egy puffertartályra. Ez a berendezés gondoskodik a kazán által termelt felesleges fűtési energia tárolásáról, így nem megy veszendőbe az az energiamennyiség, amelyre éppen nincs szüksége.

» Milyen biztonsági berendezésekre lesz szükségem a kazánhoz?
Szüksége lesz többek közt megfelelő kéményre, amely gondoskodik az égéstermék elvezetéséről; egy termosztatikus keverőszelepre, amely állandó magas hőmérsékletet tart fenn a berendezés belsejében; egy termosztatikus huzatszabályzóra, amely szabályozza a kazán teljesítményét; egy termosztatikus
visszahűtőszelepre, amely a túlmelegedéstől óvja meg a berendezést; valamint egy tágulási tartályra, amely a felmelegedett fűtővíz biztonságos tárolásához és a túlnyomás megakadályozásához szükséges.

» Mik a vízteres kandallók előnyei?
A vízteres kandallók előnyei közé tartozik többek közt, hogy a működés során keletkező meleg levegő nem száll ki azonnal a kéményen, hanem felfűti a felette lévő csövekben keringő vizet, így a berendezés használata gazdaságos, kezelése könnyű, nagy tűztere van, illetve radiátoros, falfűtéses, padlófűtéses  rendszerhez és kombinált fűtéshez is csatlakoztatható.