Select Page

Kazánok beüzemelése

Vegyestüzelésű kazánok beszerelése,
beüzemelése

A szilárd tüzelésű kazán beszerelését megelőző teendők

– A készülék beszerelését, üzembe helyezését, kizárólag az erre jogosult szakember végezheti, amennyiben a kazán beszerelését és üzembe helyezését mégsem szakember végzi, az Ausis Kft mint gyártó, az ebből eredő meghibásodásokra garanciát nem vállal!

– A készülék beszerelését a Magyarországon mindenkor érvényben lévő szabványok, rendelkezések és jogszabályok betartásával kell elvégezni.

– A beszerelést megelőzően, mindenképpen ellenőriztetni kell a készülék füstgázelvezetéséhez használt kémény állapotát, a helyi illetőségű kéményseprő vállalattal.

– A készülék beszerelése előtt mindenképpen szükséges elvégezni mind a régi és mind az új fűtési rendszer átöblítését, ennek elmulasztásából eredő, és a szennyeződésekből adódó
hibákért felelősséget és garanciát a gyártó nem vállal.

– A fűtővízrendszerbe bármilyen adalék anyagok, pl.:fagyálló hozzáadása, csak gyártói
megfelelőségi nyilatkozat megléte esetén lehetséges.

– A berendezés beszerelése után, a használatbavételt megelőzően, a szerelő köteles tömörségi vizsgálatot végezni, mind a vízoldalon, mind az égéstermék elvezetés oldalon.

– Felforrás elleni védelemmel ellátott készülékeknél, fontos gondoskodni a kazánból kiengedett forró víz szennyvízcsatornába való elvezetéséről , valamint szükséges még gondoskodni a kiengedett forróvíz, alacsonyabb hőmérsékletű vízzel való pótlásáról.

– Fontos a kazánok, fűtési rendszerek és füstgázelvezető rendszerek megfelelő karbantartása! A nem megfelelő üzemeltetés, karbantartás és tisztítás fulladásos balesetekhez is vezethet. Ha a megfelelő tisztítási lépések alkalmazásához segítségre lenne szüksége kattintson a tisztítási tanácsok menüpontra.